Økologiske markforsøg

Økologiske markforsøg - SEGES Projektsitet

Formål:

At der sker en fortsat udvikling af den økologiske produktion gennem højere udbytter og mere robuste økologiske afgrøder. Der fokuseres på vårsæd og kløvergræs – afgrøder, der på grund af deres udbredelse er helt afgørende for de økologiske landmænds mulighed for at sikre en stabil og økonomisk bæredygtig produktion. Der dyrkes kløvergræs på 1/3 og vårsæd på 1/5 af det økologiske areal.

Indhold:

Kløvergræs: Der sammensættes og afprøves nye holdbare kløvergræsblandinger med større artsdiversitet, så markerne kan anvendes i mere end 3 år, samtidig med at udbytte og kvalitet fastholdes i alle produktionsår.

Vårsæd: Betydningen af udsædsmængde, udsædens vitalitet, sortsvalg, arts- og sortsblandinger for afgrødens udbytte, robusthed og ukrudtskonkurrence. Det afprøves ved forskellige gødningsniveauer i marker med moderat udbytteniveau og ved forskellige ukrudtsstrategier, herunder rækkedyrkning. Det vil være muligt at vurdere potentialet i de enkelte tiltag op mod hinanden og mod landmandens egen praksis i de enkelte marker.

Bilag fra Roe Workshop den 28. september 2015.
Bilag fra Erfagruppemøde den 30. september 2015
PowerPoint præsentation af Darran A. Thomsen fra møde den 24. marts 2015
PowerPoint præsentation af Tove Mariegaard Pedersen fra møde den 24. marts 2015
Indkaldelse til møde under temaet: Hvordan løfter vi de økologiske udbytter, den 24. marts 2015
Referat fra møde den 24. marts 2015
PowerPoint præsentation af Lars Egelund Olsen fra møde den 24. marts 2015
Når vårsæd dyrkes under gunstige forhold, kan der opnås høje udbytter.
PowerPoint præsentation af Margrethe Askegaard fra møde den 24. marts 2015
Oversigt over forsøgsplan og enkeltforsøgsresultater 2015.
Powerpoint præsentation af Inger Bertelsen fra møde den 24. marts 2015

© 2021 - SEGES Projektsitet